Please enable JS

PENTHOUSE MEMOIRS

Overlooking the dense mangroves and the curving creek, this penthouse is located on the 18th floor in the northern part of Mumbai. The interiors have been designed with the intent to capture the inherent characteristics of the location, air and light flow and render it effectively for habitation. The progressive changes throughout the day are reflected in the interiors of the premises.

The main entrance features a massive MS recycled grill with rough Italian cladding and an ancestral Krishna idol giving it an Authentic touch. Two massive skylights integrated with SS. frames and glazing, bind the 10’ high ceiling across the living area. With a minimalistic view in mind, the living area is sparsely furnished. It only hosts 2 large Windsor style chairs and a mustard yellow pedestal lamp in its left corner. The seating arranged at the centre with a blown glass chandelier helps in focusing the vision. Graduated colour panels are used near the window, to allow the play of light.
A home lift to the terrace is cleverly enclosed in a veneer panelling. The dining area with a provision for 8 members near the study provides a smooth passage to the parent’s bedroom on the North West side of the penthouse. A massive white Trevetino cladded wall, veneered headboard and pastel carpet bring in the warmthand depth to the dining area.

The tiny rose garden in the balcony, and the rural touch added to this area, are the reasons why it deserves a special mention. A glazed study leads into the prayer room,its high triangular ceiling and stippled walls encompass complete silence and peace within itself. The ceiling lights have been kept to a minimum. However, special attention has been given to pendant, pedestal and wall brackets to create a visual balance.
An open kitchen with granite counter tops and SS. dadois located on the south side of the premises. To ensure a neat and sophisticated view of the open kitchen, a provision of a flush storage is made to incorporate all the appliances. Furthermore, the DB is housed near the kitchen within shutters hosting a matrix like design element.

The mirrored ceiling in the kids bedroom cleverly reflects its interiors which is in all white with wooden wallpapers. The pink mirror panelled along with clear to clear, create an illusion in the dressing, wardrobe and washroom areas.
Japanese Tamo veneer, stone and paint were usedto give a Zen like and minimalistic view to the master bedroom.The bronze mirror reflects the linear stone cladding. A walk-in-wardrobe in veneer and paint lead into a washroom furnished in soft marble and a bath-tub made in glass.